10 tecken på att du har en större prostata än du borde ha

Hos de flesta män börjar prostatakörteln växa med åldern och kan i vissa fall orsaka urineringsproblem

Urineringsproblem är ett vanligt hälsoproblem som drabbar så många som 50 % av alla män över 60 år, och uppstår ofta som ett resultat av åldersrelaterade förändringar i prostatakörteln.

Tillståndet är känt som godartad prostataförstoring. Att vara medveten om tecknen på urineringsproblem är viktigt för att kunna identifiera och söka behandling för dessa besvärliga symtom.

I den här artikeln kommer vi att utforska 10 vanliga tecken på urineringsproblem som du bör vara uppmärksam på.

1. Frekvent urinering: Du har börjat kissa oftare

Om du har börjat kissa oftare än tidigare kan detta vara ett tidigt tecken på urineringsproblem. Täta toalettbesök kan vara irriterande och störa dagliga aktiviteter.

2. Du har en svag urinstråle

En svag urinstråle kan tyda på en begynnande prostataförstoring. Om du har problem med att upprätthålla en stark stråle under urinering kan det vara ett tecken på urineringsproblem.

3. Du måste upp på natten för att gå på toaletten

Om du upplever behov av att gå upp på natten för att kissa kan detta vara ett tecken på prostatarelaterade problem. Täta sömnavbrott kan leda till sömnstörningar och minskad livskvalitet.

4. Det är svårt att skjuta upp toalettbesök

Om du har svårt att fördröja urineringsbehovet kan det tyda på ett underliggande urineringsproblem. Känslan av press och bristande kontroll kan vara frustrerande, och i värsta fall påverka livskvaliteten.

5. Du måste vänta lite innan du kan börja kissa

Om du upplever att du måste vänta innan urinflödet faktiskt börjar. Detta kan också vara ett tecken på att saker och ting inte är som de ska.

6. Det känns som att blåsan aldrig är helt tom

Känslan av ofullständig tömning av urinblåsan kan vara en indikation på urineringsproblem. Den här känslan kan leda till frekventa toalettbesök, för trots att du precis har varit på toaletten känns det som att du måste kissa igen.

50% av alla män över 60 år upplever åldersrelaterade problem med prostatan, och det blir bara värre med åldern.

7. Du måste anstränga dig för att börja kissa

Om du måste anstränga dig för att börja kissa, även om du har behov av att kissa, kan detta också vara ett av symptomen. Svårigheter att starta urinflödet kan vara obehagligt.

8. Det droppar i slutet av urineringen

Efterdropp sker när det droppar i slutet av urineringen. Efterdropp kan vara pinsamt och orsaka obehag efter att du har varit på toaletten.

9. Strålen avbryts en eller flera gånger när du kissar

Om urinflödet avbryts upprepade gånger under urinering kan det vara en indikation på urineringsproblem. Detta kan påverka det jämna och kontinuerliga flödet av urin.

10. Du har ett starkt behov av att kissa

Om du upplever ett intensivt och plötsligt urineringsbehov som är svårt att kontrollera. Denna känsla av brådska kan vara stressande. Om detta händer upprepade gånger med korta intervaller kan det vara dags att söka hjälp.

Få hjälp med dina urineringsproblem med ProstarOn

Det är viktigt att notera att dessa symtom inte nödvändigtvis indikerar allvarliga problem, men det kan vara en indikation på symtom som uppstår vid en förstorad prostata. Det är oavsett viktigt att konsultera en läkare för korrekt diagnos och behandling.

Om du ändå tycker att symtomen är outhärdliga och vill få hjälp kan ProstarOn vara något för dig. ProstarOn är ett norskt kosttillskott som innehåller en unik kombination av aktiva ingredienser, inklusive linfrö, som bidrar till normal prostatafunktion hos vuxna män, och reglerar hormonaktiviteten. Flera av våra många kunder har gett feedback om goda resultat.

VIKTIG INFORMATION FÖR ALLA MÄN

Om du får problem med din prostata bör du uppsöka läkare. Alla män, unga som äldre, bör gå på rutinmässiga underlivskontroller. En enkel undersökning kan visa om symtomen beror på allvarlig sjukdom. Kosttillskott ska inte ersätta en varierad kost, och ska inte användas istället för medicinering och/eller behandling.

Fortsätt inte ett liv med problem knutet till urinering och en förstorad prostata när du inte behöver. Nu kan du prova ProstarOn GRATIS* i 30 dagar!

INBJUDAN

Prova ProstarOn GRATIS* i 30 dagar!

Ja tack! Jag vill prova ProstarOn GRATIS* i 30 dagar!